<- Chłodnik 4Lista potraw z grupy: ZupaChłodnik bułgarski ->

PDF Drukuj

Chłodnik biały z ogórków

Dodano: 2010-01-01 17:43:12
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1566 razy.



30 dag ogórków kwaszonych lub małosolnych,
pół pęczka kopru,
2/3 szklanki śmietany,
4 szklanki mleka zsiadłego,
pół pęczka szczypiorku,
2 szklanki kwasu z ogórków,
cukier,
ząbek czosnku,
3 jaja,
sól

Ogórki obrać, pokrajać w paseczki lub zetrzeć na tarce, zalać kwasem z ogórków i zagotować, doprawić roztartym czosnkiem i dobrze ostudzić. Mleko zsiadłe roztrzepać razem ze śmietaną i dodać do oziębionego chłodnika, wsypać posiekany szczypior i koper; przyprawić do smaku. Podawać z ugotowanymi i pokrajanymi jajami oraz ziemniakami.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności