<- Zupa jarzynowa dietetycznaLista potraw z grupy: ZupaZUPA JARZYNOWA HISZPAŃSKA ->

PDF Drukuj

Zupa jarzynowa grecka

Dodano: 2010-01-01 17:43:12
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1620 razy.



50 dag warzyw mieszanych,
15 dag koncentratu pomidorowego,
10 dag papryki zielonej,
papryka sproszkowana,
przyprawa do zup,
czosnek,
sól,
pół pęczka kopru,
łyżka smalcu,
ziele angielskie,
nać pietruszki

Ciasto lane:
10 dag mąki,
2 jaja,
sól,
woda

Oczyszczone warzywa zetrzeć na tarce jarzynowej, paprykę pokrajać w cienkie paski i udusić z tłuszczem pod przykryciem. Gdy warzywa lekko się zrumienią, dodać koncentrat pomidorowy i sproszkowaną paprykę. Zalać wrzącą wodą, posolić, dodać ziele angielskie, czosnek i przyprawić do smaku. Sporządzić lane ciasto, wlać je do papierowej lub plastykowej torebki, odciąć trochę czubek i wyciskać wprost do zupy cienkie lane ciasto; zagotować. Przed podaniem wsypać posiekaną nać pietruszki,


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności