<- Zupa kalafiorowa po belwederskuLista potraw z grupy: ZupaZupa karpacka ->

PDF Drukuj

Zupa kalafiorowa zabielana

Dodano: 2010-01-01 17:43:12
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1571 razy.



75 dag kalafiorów,
5 szklanek wywaru z włoszczyzny,
łyżka tłuszczu,
1,5 szklanki mleka,
2/3 szklanki śmietany,
2 łyżki mąki,
sól,
pęczek kopru

Kalafiory oczyścić i pokrajać w drobne kawałki; ugotować, następnie dodać do wywaru z włoszczyzny. Z mleka i mąki sporządzić podprawę, wlać do zupy, zagotować. Przyprawić do smaku, dodać śmietanę i posiekany koper. Podawać z grzankami.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności