<- Kapuśniak z kiszonej kapusty 40 min
Lista potraw z grupy:
Zupa
Kapuśniak z kwaszonej kapusty ->
PDF
Drukuj
Kapuśniak z kwaszonej kapusty
Dodano: 2010-01-01 17:43:12
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1707 razy.
40 dag kwaszonej kapusty,
20 dag warzyw (marchew, pietruszka, seler),
cebula 2 łyżki mąki,
cukier,
2 łyżki tłuszczu,
ząbek czosnku,
sól,
papryka,
ziele angielskie,
majeranek
Kapustę kwaszoną posiekać i ugotować. Warzywa obrać, pokrajać w paski, ugotować wywar. Kapustę połączyć z ugotowanymi warzywami, uzupełnić wodą. Cebulę przesmażyć, dodać mąkę, zrumienić, połączyć z kapuśniakiem. Dodać przyprawy. Podawać z ziemniakami.
Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach
MM
Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności