<- Zupa pomidorowa z kukurydząLista potraw z grupy: ZupaZupa pomidorowa zasmażana lub z podprawą zacieraną ->

PDF Drukuj

Zupa pomidorowa zabielana

Dodano: 2010-01-01 17:43:12
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1686 razy.



60 dag pomidorów lub 15 dag koncentratu pomidorowego,
liście z selerów lub 5 dag korzenia,
łyżka tłuszczu,
6 szklanek wywaru z warzyw.
2,5 łyżki mąki,
cukier,
szklanka śmietany,
nać pietruszki,
sól

Pomidory umyć, pokrajać i udusić z dodatkiem tłuszczu, dodając liście lub korzeń selera, następnie przetrzeć, rozprowadzić wywarem, podprawić mąką i śmietaną. Zupę przyprawić do smaku, dodać posiekaną zieleninę. Podawać z ryżem, kluskami lub lanym ciastem.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności