<- ZUPA CHLEBOWALista potraw z grupy: ZupaZupa chłopska z boczkiem ->

PDF Drukuj

Zupa chlebowa z winem

Dodano: 2010-01-01 17:43:12
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 900 razy.



2 szklanki wina czerwonego,
15 dag cukru,
15 dag chleba razowego,
1,5 łyżki masła,
cytryna,
2 żółtka,
cynamon,
goździki

Chleb razowy pokrajać w kostkę i zrumienić na maśle. Następnie włożyć do emaliowanego naczynia, zalać winem i wodą (1/5 szklanki), zagotować, dodać cukier i przyprawy. Źółtka rozbić z sokiem z cytryny i kilkoma łyżkami wina, dodać do zupy; podawać z biszkoptami na gorąco.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności