<- Zupa wieloowocowa czysta 2Lista potraw z grupy: ZupaZupa włoska ->

PDF Drukuj

ZUPA WIŚNIOWA

Dodano: 2010-01-01 17:43:12
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1441 razy.



60 dag wiśni,
30 dag cukru,
1,5 łyżki mąki ziemniaczanej,
szklanka śmietany,
paczka cukru waniliowego,
cynamon

Opłukane i obrane wiśnie wrzucić do małej ilości wrzącej wody. Zagotować. Gdy będą miękkie - przetrzeć je przez sito. Dopełnić odpowiednią ilością wody. Zupę osłodzić, zaprawić zawiesiną z mąki i wody, zagotować, dodać przyprawy, ostudzić, następnie zabielić śmietaną. Podawać z biszkoptami, kluskami krajanymi lub grzankami z bułki.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności