<- zupa karry z poramiLista potraw z grupy: ZupaZupa kaszubska ->

PDF Drukuj

ZUPA KASTYLIJSKA

Dodano: 2010-01-01 17:43:12
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1556 razy.



1/2 szklanki oliwy,
10 dag szynki,
6 kromek podsuszonego chleba,
6 jaj,
3 ząbki czosnku,
1 łyżeczka sproszkowanej słodkiej papryki,
sól

Podgrzać oliwę. Wrzucić do niej siekany czosnek, a gdy podrumieni się, dodać krajaną szynkę. Rozprowadzić powoli 2 l wrzątku, posolić i całość podgrzewać do wrzenia. Przygotować jaja sadzone. Z chleba usmażyć grzanki, położyć na nich jaja i zalać na talerzach zupą.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności