<- Zupa z grzybów suszonych ze śmietanąLista potraw z grupy: ZupaZupa z jabłek i czarnego bzu ->

PDF Drukuj

Zupa z jabłek

Dodano: 2010-01-01 17:43:12
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 812 razy.



70 dag jabłek (kwaśne odmiany)
łyżeczka otartej skórki cytrynowej
2 łyżki cukru
łyżka mąki ziemniaczanej
bita śmietana

Jabłka pokrajać w ósemki usunąć gniazda nasienne, zalać wodą (1 I), dodać cukier oraz skórkę cytrynową i gotować. Gdy jabłka będą miękkie, przetrzeć je przez sito i zagotować, dodając dokładnie rozmieszaną w małej ilości zimnej wody mąkę ziemniaczaną. Zupę którą podaje się na gorąco, przybrać "czubem" z bitej śmietany. Osobno podać sucharki lub grzanki.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności