<- ZUPA RYBNA Z KALAREPĄLista potraw z grupy: ZupaZupa rybna z szaszłykiem ->

PDF Drukuj

Zupa rybna z leszcza lub lina

Dodano: 2010-01-01 17:43:12
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1667 razy.



1 kg lina lub leszcza (mogą też być oba gatunki ryb)
3/4 szklanki śmietany
pęczek zielonego kopru
sól

Rybę sprawić, opłukać i pokrajać na spore dzwonka. Włożyć do wrzącej wody (1,5 I) i gotować na wolnym ogniu ok.15 min. Osolić i po ugotowaniu potrzymać jeszcze na gorącej płycie lub wstawić do ciepłego piekarnika na 10-15 min. Dodać śmietanę, starannie ją rozprowadzając. Podawać zupę z gotowanymi ziemniakami lub kromkami pieczywa.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności