<- zupa bulionowaLista potraw z grupy: ZupaZupa cebulowa ->

PDF Drukuj

Zupa buraczana z konopnym mlekiem

Dodano: 2010-01-01 17:43:12
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1748 razy.



1 kg czerwonych buraczków
2 łyżki oleju
szklanka nasion konopi
1 cebula
pieprz
sól

Buraczki ugotować w łupinach, po ostudzeniu obrać, pokroić w "zapałkę" i podsmażyć na rozgrzanym oleju. Konopie uprużyć na suchej patelni i utłuc w moździerzu. Następnie zalać 1 I przegotowanej, ciepłej wody i przecedzić: Tak przygotowanym "mleczkiem" zalać buraczki, przyprawić drobniutko posiekaną cebulą i pieprzem. Podawać z ziemniakami gotowanymi lub pieczonymi w łupinach.



Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności