<- Polewka rycerskaLista potraw z grupy: ZupaPolewka z powideł lub z przecieru jabłecznego ->

PDF Drukuj

Polewka z kminkiem

Dodano: 2010-01-01 17:43:12
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1507 razy.



1,3 I wywaru z kości i jarzyn
1 dag kminku
3 dag masła
1 dag mąki
pół szklanki śmietany
sól

Kminek uprużyć w małym rondelku, aż zacznie "odskakiwać" od dna, wówczas zalać 2 szklankami rosołu i gotować ok. 1 godz. Przecedzić, wlać do pozostałego wywaru. Z masła i mąki zrobić zasmażkę, podprawić polewkę i dodać roztrzepaną śmietanę. Podawać z grzankami z bułki lub jasnego chleba.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności