<- Zupa szczawiowaLista potraw z grupy: ZupaZupa szczawiowa 1 ->

PDF Drukuj

Zupa szczawiowa

Dodano: 2010-01-01 17:43:12
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1609 razy.



Kuchnia węgierska
250 g szczawiu
1 filiżanka kwaśnej śmietany
30 g tłuszczu sól
1 łyżka mąki
2 jaja ugotowane na twardo

Liście szczawiu (łodygi usunąć) opłukać kilka razy, włożyć je do rozgrzanego tłuszczu, posolić i pod przykryciem tak długo dusić na małym ogniu, aż się prawie rozgotują. Szczaw oprószyć następnie mąką, dobrze wymieszać, dodać śmietanę i tyle wody, aby powstała dostatecznie zawiesista zupa. Jeszcze przez kilka minut pogotować i przed podaniem dodać do niej pokrojone jaja.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności