<- Zupa z czarnych jagódLista potraw z grupy: ZupaZupa z drobiu (a la Reine) ->

PDF Drukuj

Zupa z czerwonych buraków

Dodano: 2010-01-01 17:43:12
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 2114 razy.



Kuchnia węgierska
400 g buraków czerwonych (z konserwy)
sól
2 filiżanki kwaśnej śmietany
1 łyżeczka cukru
1 łyżka mąki
2 żółtka

Buraki odcedzić, dwie trzecie utrzeć na tarce, pozostałą część pokroić w małą kostkę. Utarte buraki zagotować w 1-1,5 I wody. 3 łyżki kwaśnej śmietany rozmieszać z mąką i odrobiną wody. Dodać do zupy, wymieszać i raz zagotować. Dodać buraki pokrojone w kostkę, przyprawić do smaku solą, cukrem i gotować przez kilka minut. W wazie wymieszać dokładnie żółtka ze śmietaną i zalać je gorącą zupą.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności