<- Debreczyńska zupa jajecznaLista potraw z grupy: Zupafasolka po bretońsku (przepis własny) ->

PDF Drukuj

Edenburska zupa kartoflana

Dodano: 2010-01-01 17:43:12
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 2041 razy.



Kuchnia węgierska
500 g ziemniaków
sól
2 marchwie
40 g masła
1 pęczek zielonej pietruszki
2 żółtka
1/2 I mleka

Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, umyć, zalać wodą i odrobiną mleka, ugotować na miękko pod przykryciem i przetrzeć je przez sito. Marchew pokrajać w cienkie plastry, zieloną pietruszkę drobno posiekać i razem udusić na 20 g masła, potem wymieszać z przetartymi ziemniakami, zalać resztą mleka i zagotować. Źółtka i resztę masła wymieszać w wazie i zalać gorącą zupą.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności