<- Zupa z dyniLista potraw z grupy: ZupaZupa z dyni 1 ->

PDF Drukuj

Zupa z dyni

Dodano: 2010-01-01 17:43:12
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 902 razy.



Kuchnia węgierska
mała dynia (ok.1 kg)
2 łyżki mąki
1 pęczek koperku
sól
2 filiżanki kwaśnej śmietany
wywar z mięsa
50 g masła
2 żółtka

Młodą dynię obrać, przepołowić wzdłuż, usunąć miękki miąższ z pestkami i pokrajać w drobną kostkę. Dusić ją na wolnym ogniu w 30 g masła z odrobiną wody i posiekanym koperkiem. Następnie przetrzeć przez sito i połączyć ze śmietaną wymieszaną z mąką. Posolić, zalać wywarem mięsnym i jeszcze raz zagotować. Wlać do wazy na żółtka wymieszane z masłem. Zupę podawać gorącą.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności