<- Zupa fasolowa przecieranaLista potraw z grupy: ZupaZupa fasolowa z zacierką ->

PDF Drukuj

Zupa fasolowa z estragonem

Dodano: 2010-01-01 17:43:12
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1003 razy.



Kuchnia węgierska
250 g białej fasoli
ocet estragonowy
30 g tłuszczu
sól
1 łyżka mąki
1 filiżanka kwaśnej śmietany
trochę estragonu

Namoczoną poprzedniego dnia fasolę odsączyć i ugotować w osolonej wodzie. Przyprawić drobno posiekanym estragonem. Zagęścić zupę jasną zasmażką, wymieszać z kwaśną śmietaną i jeszcze raz zagotować. Przed podaniem na stół przyprawić octem estragonowym lub octem winnym.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności