<- Kopenhaska zupa rybnaLista potraw z grupy: ZupaKrem pietruszkowo-selerowy ->

PDF Drukuj

Koszycka zupa kartoflana

Dodano: 2010-01-01 17:43:12
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1659 razy.



Kuchnia węgierska
500 g ziemniaków
mąka
40 g masła
wywar z mięsa
50 g tartego sera
sól

Ziemniaki obrać, pokrajać w kostkę, zalać wodą, aby były ledwo przykryte, i ugotować do miękkości. Przetarte przez gęste sito ziemniaki wymieszać z masłem, utartym serem i taką ilością mąki, aby powstała elastyczna masa. Ciągle mieszając, ostrożnie dolewać do papki wywar z mięsa i gotować zupę jeszcze ok.10 min.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności