<- Zupa cytrynowa (meksykanska)Lista potraw z grupy: ZupaZupa cytrynowa. ->

PDF Drukuj

Zupa cytrynowa na zimno

Dodano: 2010-01-01 17:43:12
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 914 razy.



Kuchnia węgierska
2 cytryny
1/8 I białego wina
6 żółtek
3-4 filiżanki wody
ok.100 g cukru

Cytryny dobrze umyć, zetrzeć z nich skórkę i dodać ją do jednolitej masy ukręconej z żółtek, cukru i wyciśniętego z cytryn soku. Zalać masę białym winem wraz z wodą i stale mieszając, gotować aż do uzyskania konsystencji kremu. Po wystygnięciu wstawić zupę do lodówki, podawać, kiedy będzie zimna jak lód.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności