<- Zupa malinowa lub poziomkowa ze śmietanąLista potraw z grupy: ZupaZupa malinowo-poziomkowa ->

PDF Drukuj

Zupa malinowa surowa

Dodano: 2010-01-01 17:43:12
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 844 razy.



Kuchnia węgierska
500 g malin
1 mała filiżanka słodkiej śmietany
150 g cukru pudru
groszek ptysiowy

Owoce starannie umyć i dokładnie odsączyć, potem przełożyć je do porcelanowej lub kamiennej miski, posypać cukrem i trzymać pod przykryciem 3-4 godz. Następnie dolać słodką śmietanę i wymieszać ją z owocami. Wstawić zupę do lodówki i podawać, kiedy będzie zupełnie zimna, z groszkiem ptysiowym. W ten sam sposób przyrządzić można zupę z porzeczek lub czarnych jagód.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności