<- Grochówka z grzankami 40 minLista potraw z grupy: ZupaGrysik (manna) rozklejany na wodzie (na 1 porcję) ->

PDF Drukuj

Grochówka z połówek grochu 27 min

Dodano: 2010-01-01 17:43:12
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1965 razy.



Kuchnia z szybkowaru
1 szklanka grochu w połówkach,
szczypta tymianku lub macierzanki,
10 dag wędzonego boczku,
1 I wody,
1 szklanka mleka (lub 3 łyżki mleka w proszku rozpuszczonego w szklance wody);
sól i pieprz do smaku

Podrumienić w szybkowarze pokrojony boczek, wlać wodę, wsypać groch, szczyptę pieprzu, soli i tymianku. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 27 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po tym czasie szybkowar otworzyć, dodać po trochu mleko i gotować jeszcze 3 minuty bez przykrycia.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności