<- ZUPA POMIDOROWA NA ZIMNOLista potraw z grupy: ZupaZupa Pomidorowa PYCHOTKA ->

PDF Drukuj

Zupa pomidorowa po włosku 20 min

Dodano: 2010-01-01 17:43:12
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 999 razy.



Kuchnia z szybkowaru
50 dag pomidorów,
2 spore cebule,
1-2 ząbki czosnku,
1 łyżka mąki,
1 żółtko,
1 łyżka gęsiego lub wieprzowego smalcu,
1 I wody;
sól i pieprz do smaku

Oczyszczoną i pokrojoną cebulę podrumienić na tłuszczu w szybkowarze, wsypać mąkę i też lekko podrumienić. Wlać wodę pomidory obrać ze skórki (z zanurzonych na chwilę we wrzątku skórka łatwo schodzi) rozdrobnić, wrzucić do szybkowaru, posolić i popieprzyć, dodać czosnek. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 15-20 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po tym czasie szybkowar otworzyć, jego zawartość zaciągnąć żółtkiem rozmieszanym z paru łyżkami zupy. Nie dogrzewać Podawać jako zupę czystą, z krakersami.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności