<- Paluszki słoneLista potraw z grupy: Ciasta, ciastkaPanettone ->

PDF Drukuj

Paluszki z ciasta francuskiego

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2989 razy.


30 dag (1 1/2 szklanki) mąki,
30 dag margaryny,
1 jajo,
1 łyżeczka octu,
sól,
1/3 szklanki wody;

Do wykończenia:
3 łyżki mąki do podsypania,
2 jaja do smarowania,
5 dag sera żółtego utartego na tarce,
przyprawy dowolne, np. papryka, bazylia, cząber, majeranek, tymianek, rozmaryn itp.

Sporządzić ciasto francuskie. Rozwałkować je na grubość około 1/2. cm, pokroić na pasy szerokości 2 cm i długości 10 cm, posmarować jajem wymieszanym z przyprawami, posypać serem, ułożyć na blasze i piec w bardzo gorącym piekarniku 15-20 min.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności