<- Sernik 1Lista potraw z grupy: Ciasta, ciastkaSernik 3 ->

PDF Drukuj

Sernik 2

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 6571 razy.


ciasto:
15 dag (3/4 szklanki) mąki,
13 dag margaryny,
12 dag (1/2 szklanki) cukru,
4 jaja,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
tłuszcz i tarta bułka do formy

masa serowa:
1 1/2 kg sera tłustego,
10 jaj,
25 dag margaryny
50 dag (2 szklanki) cukru,
5 dag (2 czubate łyżki) mąki ziemniaczanej,
2 dag (1 łyżka) kaszy manny,
cukier waniliowy

Ser zemleć w maszynce. Margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami. Stopniowo dodawać ser i pozostałe składniki, ciągle ucierając. Na końcu dodać pianę. Sporządzić ciasto: margarynę utrzeć z cukrem, jajami i mąką przesianą z proszkiem. Składniki dodawać stopniowo. Ciasto wylać na wysmarowaną tłuszczem i posypaną tartą bułką formę. Na cieście delikatnie ułożyć masę serową. Sernik piec w umiarkowanie gorącym piekarniku 60-90 min.
From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Co to znaczy w umiarkowanie gorącym piekarniku? Proszę jaśniej :-)
Nadesłał(a): Joanna 2005-10-30 17:10:52


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności