Nadzienie :
20 dag twarogu,
2 jajka,
10 dag cukru,
2 dag margaryny,
2 dag kaszy manny,
25 dag truskawek,
bułka tarta,
cukier puder,
cukier waniliowy,
tłuszcz do zapiekania
Bułkę pokroić w foremne plastry, o grubości ok. 1 cm. Jajko rozmącić z mlekiem. Maczać bułkę i obsmażyć na tłuszczu na rumiano z obu stron. Naczynie do zapiekania wyłożyć grzankami. Ser przepuścić przez maszynkę, utrzeć z cukrem, jajkami i kaszą manną na jednolitą masę. Wyłożyć na grzanki, przykryć drugą warstwą grzanek. Na nich położyć przebrane umyte osączone i pozbawione szypułek truskawki. Posłodzić i skropić stopioną margaryną. Przykryć grzankami i zapiekać w piekarniku (180 st. C) 5-7 min.