<- Sos z śliwekLista potraw z grupy: Dodatki do ciastTort - spód 1 ->

PDF Drukuj

Szybka masa kaimakowa

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3161 razy.


1 szklanka mleka w proszku,
25 dag masła roślinnego lub margaryny,
25 dag (1 szklanka) cukru,
2-3 żółtka

Margarynę roztopić w garnku na małym ogniu, dodać mleko w proszku, cukier i gotować do momentu rozpuszczenia się wszystkich składników. Garnek z masą zdjąć z ognia, lekko przestudzić. Dodać żółtka i całość szybko i dokładnie rozetrzeć. Gotową masą przekładać ciasta lub wafle.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Jest jeszcze szybsza. Skondensowane mleko w zamkniętej wrzucić do garnka z wodą i gotować godzinę na małym ogniu. Wystudzić. Otworzyć. Zjeść.
Nadesłał(a): Kasia Sz. 2006-04-06 14:04:12

Czyli patrz: http://kuchnia.verusinter.net/przepis.php?NUMER=857
Nadesłał(a): MM 2006-04-06 14:04:09

Czyli to jest TOFFI.
Nadesłał(a): MM 2006-04-06 14:04:13


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności