<- TrufleLista potraw z grupy: Ciasta, ciastkaTrufle z płatków owsianych ->

PDF Drukuj

Trufle z herbatników (kakaowe lub kokosowe)

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3329 razy.


30 dag masła lub margaryny,
20 dag (1 szklanka) cukru pudru,
2 żółtka,
2 łyżki gęstej śmietany,
2 łyżki kakao i 2 paczki herbatników lub 5-6 łyżek wiórków kokosowych i 1 paczka herbatników

Masło lub margarynę utrzeć z cukrem, dodawać żółtka, kakao lub wiórki i zmielone herbatniki. Na końcu dodać śmietanę. Nabierać łyżeczką porcje masy i formować kulki. Obtoczyć je w kakao, zmielonych herbatnikach, wiórkach kokosowych lub orzechach. Do masy można dodać rodzynki lub inne posiekane drobno bakalie. Spożywać po zastygnięciu masy.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności