<- Baba tartaLista potraw z grupy: Ciasta, ciastkaBABECZKI BRZOSKWINIOWE ->

PDF Drukuj

Babeczki biszkoptowe

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 5661 razy.


6 jaj,
25 dag (1 1/4 szklanki) cukru pudru,
15 dag (3/4 szklanki) mąki,
tłuszcz i tarta bułka do foremek

Białka. ubić na sztywną pianę. Źółtka utrzeć z cukrem pudrem do białości. Stopniowo połączyć je z mąką. Wymieszać. Masę wlać do foremek wysmarowanych tłuszczem i wysypanych tartą bułką. Babeczki wstawić do umiarkowanie gorącego piekarnika na 20 min. Jeśli będą się zanadto rumienić, przykryć papierem.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
a jaki cieply musi byc ten pjekarnik
Nadesłał(a): kinga <kingula@gmx.de> 2006-02-14 15:02:50

mmmmmmmm..................muszą być pyszne
Nadesłał(a): Justyna <JuSiA_gDa@wp.pl> 2006-10-12 19:10:37


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności