<- Ciasto drożdżowe 3Lista potraw z grupy: Ciasta, ciastkaCiasto drożdżowe 5 ->

PDF Drukuj

Ciasto drożdżowe 4

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 5533 razy.


80 dag (4 szklanki) mąki,
20 dag margaryny,
25 dag (1 szklanka) cukru,
1 1/2 szklanki mleka,
4 jaja,
5 dag drożdży,
cukier waniliowy lub esencja zapachowa,
tłuszcz do formy

Drożdże rozkruszyć, dodać cukier i jaja, rozmieszać łyżką, wlać mleko, wymieszać i pozostawić na około 12 godzin. Dodać mąkę i roztopiony, przestudzony tłuszcz oraz cukier waniliowy lub esencję. Dokładne wymieszać łyżką, wlać do wysmarowanej tłuszczem formy do 1/2-1/3 wysokości, pozostawić do wyrośnięcia i piec około 40 min w średnio gorącym piekarniku.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
dobrze widze?pozostawic na okolo 12 godzin?????????
Nadesłał(a): 2005-12-27 02:12:26


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności