<- Ciasto kręconeLista potraw z grupy: Ciasta, ciastkaCiasto które zawsze wychodzi ->

PDF Drukuj

Ciasto kruche z poziomkami

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 4842 razy.


30 dag mąki,
20 dag masła lub margaryny,
1 jajko,
10 dag cukru,
30 dag poziomek,
2 białka,
5 dag cukru

Zagnieść kruche ciasto z mąki, tłuszczu, jajka i cukru według przepisu na kopertki z truskawkami. Rozwałkować, wyłożyć do formy, nakłuć w kilku miejscach widelcem i upiec do zarumienienia. Poziomki przebrać, umyć, osączyć, usunąć szypułki, ocukrzyć i układać na upieczonym placku. Z białek ubić sztywną pianę, pod koniec ubijania dodać cukier. Wstawić do ciepłego piekarnika, zapiec aż piana lekko zżółknie.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Spox przepis ale mało można sie z niego dowiedziec, ale można sie domyślić :D
Nadesłał(a): Daria <smartes@vp.pl> 2006-02-13 15:02:59


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności