<- CytrynowiecLista potraw z grupy: Ciasta, ciastkaCzekoladki - cukierki - przepis Cioci Anieli ->

PDF Drukuj

Czarna babka

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3858 razy.


50 dag (2 1/2 szklanki) mąki,
10 dag margaryny,
25 dag (1 szklanka) cukru,
2 jaja,
2 szklanki mleka,
3-4 łyżki kakao,
1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,
tłuszcz i tarta bułka do formy

Margarynę utrzeć z cukrem i jajami. Ucierając dodawać stopniowo mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, mleko i kakao. Kiedy ciasto będzie puszyste wlać je do formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej tartą bułką. Piec około 60 min w umiarkowanie gorącym piekarniku. Posypać cukrem pudrem lub polukrować.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności