<- BABKA HERBACIANA Z RODZYNKAMILista potraw z grupy: Ciasta, ciastkaBabka kawowa ->

PDF Drukuj

Babka kakaowa

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 5977 razy.


20 dag (1 szklanka) mąki,
10 dag margaryny,
20 dag (1 szklanka) cukru pudru,
3 jaja,
1/2 szklanki mleka,
2 łyżki kakao,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
tłuszcz i tarta bułka do formy

Margarynę utrzeć z cukrem. W trakcie ucierania dodawać po jednym jaju, a później stopniowo mąkę rozmieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao oraz mleko. Ciasto wlać do formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej tartą bułką. Piec około 40 min w umiarkowanie gorącym piekarniku. Posypać. cukrem pudrem lub polukrować.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności