<- JABŁKA W KRUCHYM CIEŚCIELista potraw z grupy: Ciasta, ciastkaKarpatka ->

PDF Drukuj

Języki adwokackie

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 4624 razy.


40 dag (2 szklanki) mąki,
40 dag margaryny,
1 żółtko,
niepełna szklanka wody,
sól,
2 łyżeczki octu,
1 białko do smarowania,
cukier kryształ do posypania

Sporządzić ciasto francuskie. Rozwałkować je na grubość koło 1 cm, powycinać okrągłą, karbowaną foremką placuszki i nadać im za pomocą wałka kształt owalny. Smarować ciasta białkiem, maczać lekko w cukrze i układać w odstępach na blasze. Piec 15-20 min w gorącym piekarniku.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności