<- Keks angielskiLista potraw z grupy: Ciasta, ciastkaKEKS FRANCUSKI ->

PDF Drukuj

Keks biszkoptowy

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3520 razy.


5 jaj,
25 dag (1 1/4 szklanki) mąki,
25 dag (1 1/2 szklanki) cukru pudru,
1 łyżka octu,
esencja zapachowa,
bakalie,
płaska łyżeczka proszku do pieczenia,
tłuszcz i tarta bułka do formy

Źółtka utrzeć z cukrem, stopniowo dodając ocet. Białka ubić na pianę. Do żółtek dodawać pianę, mąkę i bakalie. Delikatnie wymieszać. Ciasto wyłożyć do wysmarowanej tłuszczem i posypanej tartą bułką formy. Piec w umiarkowanie gorącym piekarniku 40-50 min.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności