Dodano: 2000-01-01 00:00:00 Język: Polski Odwiedzono: 5606 razy.
25 dag margaryny,
szklanka gęstej śmietany,
mąka (tyle ile się wgniecie około 3 szklanek),
dżem
2-3 szklanki mąki przesiać na stolnicę, posiekać z margaryną i śmietaną. Wyrobić ciasto o takiej konsystencji, by było miękkie i dawało się rozwałkowywać bez podsypywania mąką (jeżeli jest zbyt luźne dodać mąki). Ciasto cienko rozwałkować, wykroić szklaneczką krążki. W połowie krążków wyciąć małą dziurkę. Ciasteczka ponakłuwać widelcem. Blachę posypać cienko mąką i ułożyć na niej ciasteczka. Piec 10-15 min w bardzo gorącym piekarniku. Po upieczeniu ciastka ostudzić. Na krążki bez dziurki nałożyć dżem i przykryć je krążkami z dziurką.
From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Czy naprawde tyle wystarczy zeby upiec ciasto?Nie widze zadnych dodatkow tylko 3 art+dżem..... Nadesłał(a): Kasia <eeniakul@interia.pl> 2006-09-13 11:09:54