<- Ah...lody z malinami. deser w 3 minutyLista potraw z grupy: DeserAngielski deser ->

PDF Drukuj

Ananas po generalsku

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3778 razy.


Kuchnia Wierzynka - Smakołyki Staropolskiej Kuchni

4 plastry ananasa z puszki,
3 dag migdałów,
20 dag sera twarogowego,
4 dag rodzynków,
nitki karmelu

Migdały sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, zetrzeć. Twaróg zemleć, utrzeć z niedużą ilością soku ananasowego wymieszać z opłukanymi rodzynkami. Ananasy ułożyć na szklanych talerzykach, przykryć dekoracyjnie twarożkiem, posypać migdałami i polać nitkami karmelu.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>

nie dobre
Nadesłał(a): Dawid 2006-02-16 09:02:32


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności