<- Filety w sosie estragonowymLista potraw z grupy: RybyFilety z soli nadziewane lososiem ->

PDF Drukuj

Filety w śmietanie

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3344 razy.


50 dag filetów w oliwie (2 tacki),
1 jabłko,
2-3 cebule (15-20 dag),
2 ogórki kiszone lub konserwowe,
1 szklanka śmietany,
cukier, sól, pieprz,

Jabłko umyć, obrać, oczyścić z gniazda nasiennego
i pokroić w kosteczkę. Cebulę obrać, opłukać i pokroić
tak jak jabłko. Ogórki obrać i pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać ze śmietaną i doprawić cukrem, pieprzem i solą. Filety umyć, pokroić na paski o szer. 2 cm i połączyć ze śmietaną. Jeżeli ma to być danie obiadowe, podawać z gorącymi ziemniakami. Jeżeli zakąska, ułożyć paseczki śledzi na półmisku i zalać śmietaną z dodatkami. Podawać z pieczywem.
bardzo smaczne jadam czesto kilka razy wmiesacu. smacznego
Nadesłał(a): rocco <rocco376@wp.pl> 2006-04-22 22:04:19

fajnie, ale z jakiej ryby te filety
Nadesłał(a): jacek <jacek.maj@poczta.fm> 2007-06-08 03:06:33

Jak to jaka ryba - filet, to najbardziej popularny gatunek ryby ;-) A tak naprawdę to chodzi o śledzia, co jest zaznaczone w ostatnim zdaniu.
Nadesłał(a): MM 2007-06-08 10:06:09


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności