<- Surówka polska z kapusty młodejLista potraw z grupy: Sałatki i surówkiSurówka wykwintna ->

PDF Drukuj

Surówka wieloowocowa z rumem

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2372 razy.


20 dag poziomek,
10 dag truskawek,
10 dag malin,
10 dag czarnych jagód,
5 dag konfitur wiśniowych,
8 dag cukru,
cukier waniliowy
25 g rumu,
1 szklanka śmietany kremówki

Owoce przebrać, umyć, osączyć, usunąć szypułki, włożyć do szklanych kompotierek lub szerokich kieliszków do szampana. Posypać cukrem i cukrem waniliowym, skropić rumem, obłożyć bitą śmietaną i udekorować konfiturami z wiśni.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności