<- Twarożek świątecznyLista potraw z grupy: DeserTwarożek z ananasem ->

PDF Drukuj

Twarożek wiosenny

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1452 razy.


30 dag twarożku,
1 szklanka śmietany,
25 dag poziomek lub truskawek,
10 dag cukru,
cukier waniliowy

Twarożek przepuścić przez maszynkę. Dodać śmietanę, cukier, wymieszać. Owoce przebrać, umyć, osączyć i usunąć szypułki. Duże truskawki przekrajać na połowę. Twarożek wyporcjować do kompotierek, na wierzchu położyć truskawki, posypać cukrem waniliowym. Podawać na podwieczorek.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności