<- Gruszki po burgundzku 2Lista potraw z grupy: DeserGruszki po francusku ->

PDF Drukuj

Gruszki po chińsku

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1690 razy.


4 gruszki,
łyżka soku malinowego,
1/2 szklanki białego wina,
2 łyżki posiekanych migdałów,
2 łyżki rodzynków,
łyżka miodu,
1/2 łyżeczki imbiru,
sok z cytryny

Rodzynki posiekać, wymieszać z migdałami oraz miodem, doprawić imbirem. Gruszki wydrążyć od dołu, obrać, skropić sokiem z cytryny i napełnić masą rodzynkowo-migdałowo-miodową. Włożyć do ogniotrwałej miski. Sok malinowy połączyć z winem i polać gruszki. Wstawić na 20 min. do gorącego piekarnika. Podawać na ciepło.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności