<- Gruszki po francuskuLista potraw z grupy: DeserGruszki po parysku ->

PDF Drukuj

Gruszki po mediolańsku

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1629 razy.


4 gruszki,
3 łyżki posiekanych migdałów,
4 łyżki cukru,
kilka wiśni z alkoholu,
1/4 łyżeczki olejku migdałowego,
1/4 szklanki białego wina

Migdały wymieszać z cukrem (3 łyżki) oraz posiekanymi wiśniami zwilżonymi odrobiną wina. Gruszki obrać, przeciąć na półówki, usunąć gniazda nasienne, napełnić mieszanką migdałowo-wiśniową i ułożyć częścią przeciętą na dół w żaroodpornej misce, polać winem, posypać pozostałym cukrem, skropić olejkiem. Zapiekać 25 min. w piekarniku. Podawać na ciepło lub na zimno.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności