<- JABŁKA PIECZONE IILista potraw z grupy: DeserJABŁKA PIECZONE Z MIGDAŁAMI ->

PDF Drukuj

Jabłka pieczone z konfiturami poziomkowymi

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1556 razy.


8 jabłek o winnym smaku (np. antonówek),
10 dag konfitur poziomkowych,
sok z cytryny,
3 białka,
2 dag cukru

Jabłka umyć, wydrążyć gniazdka nasienne tak, by powstały wgłębienia. Napełnić je konfiturami. Ułożyć w ogniotrwałym naczyniu. Z białek ubić sztywną pianę, pod koniec dodać cukier a następnie sok cytrynowy. Przykryć jabłka pianą i zapiec w piekarniku (ok. 220C).

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności