<- Krem truskawkowy 3Lista potraw z grupy: DeserKrem truskawkowy holenderski ->

PDF Drukuj

Krem truskawkowy 4

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2168 razy.


30 dag truskawek,
15 dag chudego sera twarogowego,
1 łyżeczka żelatyny

Ser pokroić. Źelatynę wymieszać z 2 łyżkami zimnej wody i pozostawić na 10-15 min. Podgrzewać do zwarzenia i ostudzić. Truskawki umyć, osuszyć, oczyścić z szypułek, zmiksować z dodatkiem sera. Pod koniec miksowania dodać ostudzoną żelatynę. Gotowy krem wyłożyć do salaterek, przykryć, pozostawić w lodówce do zestalenia.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności