<- Krem z słodkiej śmietankiLista potraw z grupy: DeserKrem zwyczajny ->

PDF Drukuj

Krem z wina

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2060 razy.


1 szklanka białego wytrawnego wina,
10 dag cukru pudru do żółtek,
3 dag cukru pudru do śmietanki,
80 ml śmietanki kremowej,
5 żółtek

Wino podgrzać do temperatury 80 C. Źółtka utrzeć z cukrem wlewać powoli gorące wino mieszając trzepaczką. Naczynie z żółtkami wstawić do większego naczynia z gorącą wodą i ubijać na parze, aż masa zgęstnieje. Krem rozlać do pucharków i udekorować ubitą śmietanką z cukrem.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności