<- Lody malinoweLista potraw z grupy: DeserLody morelowe lub brzoskwiniowe ->

PDF Drukuj

Lody mleczno-poziomkowe

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2039 razy.


2 szklanki mleka,
1 jajko,
3 żółtka,
20 dag cukru,
25 dag poziomek

Poziomki przygotować i przetrzeć. Mleko zagotować i ostudzić. Jajka z cukrem ubijać trzepaczką na parze, dodając stopniowo mleko. Ubijać aż masa zgęstnieje. Wówczas wstawić naczynie do drugiego garnka z zimną wodą i ubijać do momentu, aż masa oziębi się zupełnie. Dodać przetarte poziomki, wymieszać. Masę przelać do maszynki do lodów i zamrozić.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności