<- Baranina na sposób turecki z ryżemLista potraw z grupy: Mięso: BaraninaBaranina z ryżem ->

PDF Drukuj

Baranina po bułgarsku

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3057 razy.


1 udziec barani,
2 ząbki czosnku,
3 łyżki oliwy,
tymianek bazylia,
sól, pieprz

Ponakłuwać udziec ostrym nożem i naszpikować pokrojonymi ząbkami czosnku. Posolić, a następnie cały udziec posmarować oliwą. Posypać przyprawami. Przygotować ognisko z dobrze rozżarzonymi szczapami drewna (najlepiej z drzew liściastych). Nadziać udziec na rożen, piec półtorej godziny.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności