<- Pieczeń wołowa z sardelamiLista potraw z grupy: Mięso: WołowinaPieczeń wołowa z wódką 60 min ->

PDF Drukuj

Pieczeń wołowa z wódką

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2631 razy.


80 dag wołowiny bez kości,
6 dag słoniny,
10 dag oliwy,
6 dag tłuszczu,
3 dag pietruszki,
8 dag cebuli,
7 dag marchwi,
20 dag pomidorów,
25 ml wódki czystej,
2 dag mąki,
sól, pieprz

Wołowinę rozbić na płaski płat, naszpikować słonina, posolić, popieprzyć, zwinąć w rulon, związać sznurkiem. Następnie oprószyć mąką, obrumienić na oliwie i tłuszczu podlać wodą, dodać pokrojone warzywa i dusić do miękkości Przed podaniem dodać wódkę, przetarte, uduszone z dodatkiem tłuszczu pomidory i chwilę dusić.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności