<- SZASZŁYKI Z DROBIU OPIEKANELista potraw z grupy: Mięso: DróbSzybki obiad - chińszczyzna z kurczakiem ->

PDF Drukuj

Szaszłyki z kury

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1925 razy.


2 piersi z kury,
10 dag boczku wędzonego,
15 dag papryki
15 dag cebuli,
tłuszcz,
sól, pieprz

Piersi z kury umyć, usunąć skóre i kości, natrzeć przyprawami i pozostawić w chłodnym miejscu. Cebulę obrać, opłukać, pokroić w plastry. Paprykę oczyścić, opłukać, podpiec w piekarniku, obrać ze skórki, pokroić na kawałki razem z kurą i boczkiem, lekko rozbić tłuczkiem do mięsa. Następnie przygotowane produkty nadziewać na szpadki: kura, papryka, boczek, cebula itd. posypać przyprawami, przyciskając ręką, włożyć na silnie rozgrzany tłuszcz zrumienić, potem dosmażyć na małym ogniu. Podawać z ryżem i ogórkiem kwaszonym.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności