Dodano: 2000-01-01 00:00:00 Język: Polski Odwiedzono: 2482 razy.
2 piersi z kury,
10 dag boczku wędzonego,
15 dag papryki
15 dag cebuli,
tłuszcz,
sól, pieprz
Piersi z kury umyć, usunąć skóre i kości, natrzeć przyprawami i pozostawić w chłodnym miejscu. Cebulę obrać, opłukać, pokroić w plastry. Paprykę oczyścić, opłukać, podpiec w piekarniku, obrać ze skórki, pokroić na kawałki razem z kurą i boczkiem, lekko rozbić tłuczkiem do mięsa. Następnie przygotowane produkty nadziewać na szpadki: kura, papryka, boczek, cebula itd. posypać przyprawami, przyciskając ręką, włożyć na silnie rozgrzany tłuszcz zrumienić, potem dosmażyć na małym ogniu. Podawać z ryżem i ogórkiem kwaszonym.