<- Suflet z szynkiLista potraw z grupy: Potrawy z jajekTORTILLA A LA IRUN ->

PDF Drukuj

Sznycle z jaj

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 5237 razy.


8 jaj na twardo,
2 bułki,
2 cebule,
łyżeczka posiekanego selera,
4 łyżki masła,
surowe jajo,
papryka,
sól, pieprz
zielenina,
tarta bułka,
margaryna do smażenia

Namoczyć bułeczki, wycisnąć w ściereczce. Drobno posiekaną cebulę i seler udusić na maśle. Jaja posiekać, dodać bułkę i smażone jarzynki, siekać na jednolitą masę, wymieszać z roztrzepanym jajem, zielenina, przyprawić do smaku solą, pieprzem i papryką. Uformować 8 małych sznycelków z masy jajowej, obtoczyć w tartej bułce, smażyć na rozgrzanym maśle na złoty kolor z obu stron.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Fajny . ;d
Nadesłał(a): Martuś 2009-11-24 18:11:48


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności