<- Tazin a la majoubaLista potraw z grupy: Mięso: CielęcinaVol-au-vent z cielęciny ->

PDF Drukuj

Tiftele Beata

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3752 razy.


40 dag cielęciny bez kości,
mleko,
6-8 dag bułki czerstwej,
1 szklanka śmietany,
3 dag mąki,
1 dag mąki do śmietany,
10 dag pieczarek,
10 dag pomidorów,
4 dag groszku konserwowego,
zielenina,
sól, pieprz

Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć. Mięso umyć, zemleć razem z bułką, wymieszać z jajkiem, doprawić. Z przygotowanej masy formować małe kulki wielkości orzecha włoskiego otaczać w mące, obsmażyć. Pieczarki oczyścić, opłukać, drobno pokroić, usmażyć. Pomidory umyć, sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, pokroić w cząstki, dodać do mięsa razem z pieczarkami, groszkiem i posiekaną zieleniną, wlać śmietanę wymieszaną z mąką, chwilę poddusić, doprawić. Podawać z ziemniakami z wody.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności